divendres, 8 de març del 2024

Necrològica: Pepito Brull Vaqué

 

Ha mort el Pepito Brull Vaqué, de 93 anys. 

El Pepito cap de sucre, com era més conegut, formava part de la il·lustre família calera de pescadors (els caps de sucre) que a començaments del segle passat va venir a viure a Salou i ja s’hi van quedar. 

El Pepito, per descomptat, havia seguit l’estirp i sortia amb la seva barca a la mar. De fet, l’Ajuntament el va homenatjar (a ell i altres pescadors, pocs, perquè ja no en queden) el març de l’any passat. 

Era molt agradable trobar-se amb el Pepito al carrer: sempre reia, feia festa i broma de tot. Perquè era el seu tarannà natural. D’aquí que ara la seva mort hagi deixat tocada molta gent. 

No cal dir que a la Festa del Calamar, mai no hi faltava. I encara menys a la diada del 15 d’agost, amb la processó dels pescadors portant la Mare de Déu al moll (i després al passeig a veure els focs) amb motiu de la festa major d’estiu. 

També te’l trobaves a la desfilada del rei Jaume, el mes de setembre. I en infinitat d’actes més. Com quan va organitzar al Club Nàutic una exposició sobre el Salou pescador.

Ara ens ha deixat, però el seu esperit mariner i de magnífica persona ens acompanyarà sempre. 

El funeral se celebrarà demà, dissabte 9 de març, a les deu del matí a la parròquia de Santa Maria del Mar, que segur que es quedarà petita. 

Vetlla: tanatori municipal a partir de les tres de la tarda fins a les nou del vespre d’avui. 

Bona travessa, Pepito!