Oblida’t
de la dieta mediterrània, les amanides fresques i l’oli d’oliva verge extra
centenari i totes aquestes mandangues. A Salou, la moda ara és engreixar-se amb
ganes i gaudir del menjar ultraprocessat que ha convertit la ciutat en un
referent internacional per als amants de la fritada.
Patates
fregides cruixents, pizzes plenes de formatge i cansalada, hamburgueses
colossals i postres hipercalòriques són només alguns dels plats que fan les
delícies dels turistes que visiten Salou. I és que la clau de la felicitat
durant les vacances demana gaudir d’una bona dosi de colesterol i carbohidrats.
“He
vingut a Salou a perdre la vergonya i a menjar sense remordiments”, confessa
entre rialles una turista madrilenya mentre devora una muntanya de patates
braves. “A casa em controlo, però aquí m’ho permeto tot”, afegeix.
I és
que l’oferta gastronòmica de Salou és irresistible per als amants del menjar
ràpid i abundant. Restaurants, xiringuitos i bars competeixen per oferir les
receptes més calòriques i temptadores, convertint cada àpat en una experiència
gastronòmica única.
“No
hi ha res com una bona pizza greixosa i una cervesa freda després d’un dia de
platja”, afirma un turista anglès mentre es neteja les mans amb un tovalló
greixós. “Al meu país no tenim un menjar tan deliciós”, afegeix.
Però
la fama de Salou com a capital mundial de la fritada no només atrau turistes
nacionals i internacionals, sinó que també ha generat un boom a la indústria
alimentària local. Empreses de patates fregides, pizzes i altres productes
ultraprocessats han vist augmentar exponencialment les vendes gràcies a la
demanda dels turistes.
“No
havíem venut mai tantes patates fregides com ara”, assegura Pedro Panceta, un
restaurador local. “Els turistes busquen menjar ric en calories i sense
complicacions, i nosaltres estem encantats de proporcionar-li-ho”, afegeix.
T’atreveixes
a tastar la dieta Salou?
A
dalt, fotografia dels gustos culinaris que triomfen a la ciutat.