dimarts, 9 de juliol del 2024

Castigar el contribuent

 


Fa anys vaig escriure una carta a un diari per a protestar contra l’ús malbaratador de les dutxes de platja per esbandir matalassos i flotadors. Llavors ningú es preocupava d’això. També vaig proposar prohibir la matança indiscriminada dels petits crancs, petxines i peixets que els nens agafaven de la vorera per endur-se’ls a l’apartament. Ja no vaig a platges on els nens arrenquen la petita vida marina, però segur que continua passant.

Llavors un dia, ens tallen l’aigua de les dutxes. A nosaltres, els residents.

Aquesta setmana sortia una notícia que parlava de multar els veïns que deixen la brossa fora dels contenidors. Bé, si la deixen fora és perquè els contenidors en algunes cantonades no serveixen per arreplegar tot el que les cases necessiten eliminar.

Quina bogeria d’idea és que posin més contenidors o que multin els serveis de subcontractes que no són prou eficients per recollir les quantitats que es generen en temporada alta.

Els assajos per alarma química de fa unes setmanes eren pura conya... “Quedeu-vos a casa i amb les finestres tancades”, deien.

No pretendran que la brossa, amb la calor, es podreixi a la cuina o el rebedor, creant un conflicte sanitari. O sí?

En tot cas, siguem veïns exemplars i no oblidem rentar-nos les mans, posar-nos gel hidroalcohòlic, recuperar les velles mascaretes que tothom llençava en els carros i els pàrquings dels supermercats i després ja podem seure al saló i agafar la colera, la febre tifoidal o l’amebiasi còmodament.

L’efectiu és castigar el contribuent que paga la recollida de brossa o, cosa que és el mateix, un nou copago sanitari particular, per mala gestió de residus.

Carolina Figueras Pijuán, directora artística-coreògrafa i creativa. Autora del llibre Memorias de una corista.