dimarts, 23 de juliol del 2024

Els semàfors de platges de Salou no funcionen

 


Cambrils, Mataró i Roses estan provant un nou sistema per indicar l’estat del mar en platges i cales que no tenen socorrista. Uns sensors instal·lats a les boies són els encarregats d’avaluar l’estat de la mar i podrien servir per traslladar la informació a semàfors que alertin els banyistes quan hi hagi risc per banyar-se. (Font: TV3).

Semàfors? A Salou també hi ha semàfors a la platja. Els va instal·lar l’Ajuntament en temps de la covid. Van costar 150.000 euros i ja no serveixen de res, atès que l’aplicació que ha d’informar els banyistes de l’ocupació de les platges es troba en manteniment perpetu. En resum: més diners malbaratats i l’enèsima estafa.

Per cert, la covid ha tornat (de fet, mai no ha marxat des del 2019), encara que sigui més lleu. Ara com ara, hi ha 494 persones ingressades en hospitals catalans, de les quals 14 són a l’UCI. La darrera setmana s’han registrat 12 morts per coronavirus a Catalunya, una xifra baixa en comparació amb les onades anteriors de la pandèmia, però la gent segueix petant.