dijous, 25 de juliol del 2024

Nova exposició de l’escultora preferida de Granados

 


Des d’aquest dimarts, el primer tram del passeig de Jaume I de Salou exhibeix deu escultures de la tortuga llaüt. Segons l’Ajuntament, “l’objectiu d’aquesta mostra és conscienciar sobre la importància i la necessitat de conservar-la”, ja que es troba amenaçada. (Font: Ajuntament de Salou).

Entre els artistes seleccionats hi ha Natàlia Ferré. L’escultora del Masroig també va participar en una exhibició escultòrica l’estiu del 2022 al mateix passeig i és autora de La puntaire de Salou, col·locada també al passeig. Com també de l’escultura del Ball de bastons que hi ha al costat de la parròquia de Santa Maria del Mar (i davant la biblioteca municipal) i del conjunt sobre el rei Jaume, als Pilons.

No jutjaré ara el treball artístic de Natàlia Ferré ni parlaré del seu talent (només faltaria!), sinó al fet que només se la contracti a ella. Perquè posa en dubte la transparència i l’equitat del procés de selecció per part del consistori. O potser Natàlia Ferré és l’única escultora que hi ha a la demarcació?

Quan mous diners públics (el que facis a casa teva és cosa teva) el procés de selecció no ha de ser arbitrari. No només per donar cabuda a altres artistes, sinó perquè l’estil no sigui sempre el mateix.

Natàlia Ferré diu en una entrevista que li ha fet l’Ajuntament que “Salou és dels pobles que més aposten per l’art”; ves, què ha de dir! No hi estic d’acord: Pere Granados és l’alcalde que més aposta pel seu art.