diumenge, 28 de juliol del 2024

Salou pateix una onada d’atracaments mentre la policia vigila la brossa

 


Diversos comerços de Salou han estat atracats els últims dies aprofitant la nul·la vigilància policial que hi ha al municipi. Els agents, en lloc de garantir la seguretat ciutadana, tenen ara una nova prioritat: controlar que els veïns llencin bé les escombraries.

La vigilància dels contenidors per part de la policia municipal es produeix després que el regidor Sebastià Domínguez (ERC), responsable tant de la Policia Local com de la neteja del municipi, anunciés la nova dedicació dels agents, per poder multar els que deixen les bosses de les escombraries fora dels contenidors.

“Els contenidors no són plens i les freqüències de recollida són les adequades, però es detecten freqüents desbordaments de brossa fora dels contenidors. Aquest problema no és de recollida, sinó d’incivisme”, ha dit Domínguez, cosa que ha convertit la seva ocurrència en l’acudit de l’estiu. (Font: Ajuntament de Salou).

Això vol dir que ara els agents de la llei, en un inèdit desplegament de prioritats municipals, han estat reassignats per assegurar que cada borsa d’escombraries, cada closca de plàtan i cada cartó de llet siguin dipositats al contenidor correcte. La missió és clara: les escombraries primer, els lladres després!

“És una qüestió d’ordre i sostenibilitat”, ha declarat el comissari Netol, com ja es coneix el regidor.

“No podem permetre que les pomes vagin al plàstic ni que els cartons es barregin amb les restes orgàniques. Les escombraries han de ser respectades!”.

Per descomptat que la notícia dels atracaments és fictícia. Però si seguim així amb aquest equip de govern, tot arribarà. No sé com ho fan, però sempre ho broden.