dijous, 22 d’agost del 2024

Algú sap on és el nostre talent local?

 


Des que s’han acabat les Nits Daurades, no se n’ha tornat a saber res de l’alcalde de Salou, Pere Granados. És clar, després de tants dies de festa, és comprensible prendre’s uns dies de descans. Perquè tanta festa cansa. Els amants de la bona taula saben que menjar caviar tan sovint (maleïdes obligacions del càrrec) també passa factura.

La desaparició de Granados de l’esfera pública no és només física; fins i tot la seva agenda pública s’ha esvaït del web municipal. Vaja, que ni se sap què ha fet, fa o farà. Si és que fa alguna cosa.

És veritat que no és obligatori que un alcalde publiqui la seva agenda pública. Però també és cert que conèixer-la és signe de transparència, de la qual tant presumeix la nostra autoritat municipal.

També és veritat que Granados l’emplena quan li sembla. És a dir, no la porta al dia, i és després quan informa (és un dir) del que ha fet. “Reunió amb un ciutadà” o coses així, hi escriu sense entrar-hi en detall.

El problema és que quan no saps res de l’alcalde, si no tens la possibilitat de vigilar-lo, el desgovern és encara més gran. Total, en el cas de Salou. Perquè se suma el que no fa amb allò que deixa de fer.