dilluns, 26 d’agost del 2024

El PP denuncia que l’aplicació de platges és una patata

 


A l’últim ple municipal, el 31 de juliol passat, el portaveu del PP a l’Ajuntament de Salou, Mario García, va denunciar que l’aplicació que presumptament ha d’informar sobre l’aforament de les platges, i que va costar 150.000 euros, no funciona.

Per demostrar-ho, Mario va accedir durant el ple amb el seu mòbil a aquest programa, que era incapaç de localitzar la platja de Llevant i la dels Capellans. “I així amb altres platges”, va puntualitzar el del PP.

“Quan vostè era a l'oposició [li va retreure Mario al republicà Marçal Curto, regidor de Platges] vostè va denunciar possibles irregularitats en l’adjudicació del contracte o, almenys, comportaments poc ètics per part de l’alcalde, Pere Granados. Miri, senyor Curto, el que és poc ètic és que en aquelles dates estigués criticant l’aplicació i ara sigui el regidor de Platges i no funcioni. Això és una vergonya, és que tot el que vostè toca ho espatlla? No s’adona que des que és al govern no n’ha encertat ni una?”.

Curto va contestar dient que “si no recordo malament, en aquella època es va posar en funcionament aquest sistema perquè hi havia covid. Avui no hi ha covid. Si algú li ha de contestar és el responsable d’Informàtica [prèviament Sebastià Domínguez li havia fet un senyal a Curto perquè li deixés al Mario a ell]”.

Mario, abans, s’hi va tornar: “M’està dient que actualment no hi ha covid? M’està dient que es van gastar 150.000 euros per a una aplicació que no serveix per res?”.

Aleshores va prendre la paraula Domínguez: “En el mandat anterior jo vaig demanar a l’equip de govern [aleshores ERC era a l’oposició] que aquests 150.000 euros no fossin només per a la pandèmia, sinó per alguna cosa més”.

Com que Domínguez llençava pilotes fora i Mario va exigir una resposta clara i concisa en lloc de divagacions, l’alcalde va intervenir que demanar-li a Domínguez que no s’enrotllés i se cenyís al tal com estipula el Reglament Orgànic Municipal, tal com li demanava García.

La intervenció final de Domínguez va ser per dir que “en els últims dies hem patit incidents informàtics que estan en vies de solució”.

“Gràcies per la seva no resposta, Sr. Curto; gràcies per la seva no resposta, Sr. Domínguez”, va acabar el popular.

I amb raó, perquè l’aplicació, si és que algú la consulta, va com va. Mentrestant, 150.000 euros que han volat.