dilluns, 2 de setembre del 2024

Granados acusa la portaveu de Vox “cloquejar” als plens

 


A l’últim ple, l’alcalde de Salou, Pere Granados, tal com havia fet al ple del mes anterior, va instar el secretari municipal que prengués nota de les declaracions de la portaveu de Vox, Ana Belén Rodríguez, per si aquestes són susceptibles de ser denunciades judicialment per fals testimoni.

Rodríguez havia afirmat poc abans que els manters es passegen pels carrers de Salou amb total impunitat i material falsificat sense que l’Ajuntament hi faci res. Una mercaderia que després és venuda just començar el terme de Cambrils.

El debat es va anar caldejant fins al punt que Granados, davant la insistència de la portaveu de Vox, va començar a recriminar-li “com porta de malament el tema de l’oposició. Ho porta fatal. Jo amb vostè no penso ni prendre un cafè, quina pèrdua de temps”.

I va afegir l'alcalde: “Vostè pot cloquejar tot el que vulgui tal com està fent ara. Cloquejar. Sí, en el bon sentit de la paraula”, va puntualitzar l’alcalde. Per repetir tot seguit: “Vostè cloqueja, no parla. Vostè podrà dir el que vulgui, però a mi la gent em vota majoritàriament, a vostè no”.

“Sr. Granados, li vaig demanar respecte, i li ho torno a demanar. Aquí no cloqueja ningú. Moderi les seves paraules”, va intervenir llavors la regidora de Vox.

Una petició que no va fer efecte, ja que l’alcalde li va tornar a repetir: “Vostè no parla, vostè cloqueja”.

—Segueix mantenint això, aquesta és la seva actitud i el respecte a l’oposició?

—A l’oposició no, amb vostè. Vostè el que ha de fer és aprendre a fer de política —li va etzibar Granados.

Davant la insistència de Rodríguez sobre la qüestió (“Quin missatge els dona als veïns i als comerciants que paguen els seus impostos i veuen com els manters passegen amb total impunitat per Salou, i a més és on viuen i tenen els seus magatzems clandestins?”), Granados va contestar:

—Davant la mentida suprema que vostè fa a través de la seva pregunta, la resposta és molt clara: allò que vostè diu no existeix. Amb la qual cosa deixi de cloquejar una vegada més, perquè vostè menteix més que parla. Deixi de cloquejar i en el pròxim ple ens entendrem millor.

—Sr. Granados, li prego respecte —va demanar novament la regidora de Vox.

Però llavors Granados va aixecar la sessió.