diumenge, 29 de setembre del 2024

Granados i Montagut pacten, i torna l’abraçada

 


A l’últim ple municipal, el dimecres passat, 25 de setembre, es va aprovar una moció promoguda per Sumem per Salou-PSC, ERC i Ara Pacte Local (el partit de Marc Montagut) de suport al projecte de Hard Rock. Tot i que el president de la Generalitat, Salvador Illa (PSC), ha decidit dificultar-ne la implantació al territori.

No és habitual que una moció de l’alcalde, Pere Granados, tingui entre els promotors d’entrada un partit de l’oposició. El més normal és que aquest partit, durant el debat, s’hi sumi, si hi està d’acord, i voti a favor, no com si aquest partit de l’oposició formés part de l’equip de govern de Sumem-ERC.

L’anècdota serveix per il·lustrar la bona sintonia que hi ha entre Ara Pacte Local, que té unes ganes boges d’entrar al govern municipal, i Granados. De fet, Montagut va ser el primer que va felicitar Granados la nit del 28 de maig del 2023 per la seva victòria a les municipals. I, de passada, li va dir: “Escolta, Pere, aquí em tens pel que convingui”, ja que Granados necessitava tres regidors per a sumar la majoria absoluta.

Granados va agrair l’oferiment, però per tornar a repetir en el càrrec ja en tenia prou amb el suport d’ERC, que n’havia tret quatre. I efectivament, Sumem i ERC van signar un pacte de govern que comportava que els republicans garantien la tranquil·litat que buscava Granados a canvi de bons salaris.


Suport incondicional


Tot i que Granados no necessitava Montagut, aquest des de l’oposició no s’ha cansat de donar suport a Granados en gairebé tot. És més, fins i tot aprofitava el torn de precs i preguntes per felicitar regidors del govern per la seva bona gestió, malgrat que aquesta, la de treballar bé, és la seva feina i hauria de ser la seva prioritat.

La de Montagut ha estat una mostra clara de submissió a Granados, amb la confiança que tanta docilitat entendria el cor de Granados i aquest els acceptava (a Montagut i al discotequer Eduardo Abenójar) dins del govern municipal.

I sí, Granados ha donat el seu plàcet. És qüestió de dies que Ara Pacte Local entri al govern local, amb la qual cosa sumarà dos nous regidors als dotze que ja té gràcies a una altra baixada de pantalons: la d’ERC. A la fugida d’Ara Pacte Local, a l’oposició només quedaran els vuit regidors de Vox (quatre), PP (tres) i USAP (un).


Descontent amb el PSC i ERC


Per què Granados remodela el seu equip? Segurament perquè ha vist coses que no li agraden. Ni del PSC ni d’ERC. Però això ja ho explicarem demà per no estendre’ns massa avui. I per garantir l’emoció del relat.

A la foto de dalt, Montagut i Granados s’abracen. La foto és del 2009, després que el vot trànsfuga del primer garantís l’alcaldia al segon. Montagut ha estat primer tinent des d’aleshores, fins que en les últimes eleccions Granados se’n va desempallegar anant-se al PSC.

Poc ha durat la separació, perquè és qüestió de dies que es tornin a abraçar de manera oficial.