dijous, 5 de setembre del 2024

Granados sí que vol el tramvia del PSC

 


La bona entesa entre l’Ajuntament de Salou i el nou govern de Salvador Illa ha aplanat definitivament el camí perquè el tramvia del Camp de Tarragona sigui una realitat.

En una trobada celebrada ahir a l’Ajuntament de Cambrils amb presència de la consellera de Territori, Sílvia Paneque, s’han anunciat diversos canvis pel que fa a la primera fase del projecte, que compren la connexió des de Vila-seca a Cambrils per l’antiga via del tren.

En primer lloc, s’ha explicat que el tramvia podrà tenir trams d’un quilòmetre sense catenària en els nuclis urbans. Cal recordar que fins ara es parlava de poc més de 500 metres. Encara no s’han definit quins trams no tindran catenària i es farà a través d’un estudi tècnic. Salou, però, esperà poder allargar una mica més els segments sense cablejat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, també ha detallat que té el compromís del secretari de Mobilitat i Infraestructures, Manel Nadal, d’eliminar les voreres que delimiten la via. Un fet que el consistori de la capital de la Costa Daurada considera clau per facilitar la integració a la trama urbana i l’accessibilitat.

L’altre aspecte determinant que ha convençut Salou ha estat el compromís refermat del nou Govern de finançar les obres de la urbanització de l’Eix Cívic per un import de 14 milions d’euros.

La primera fase del TramCamp preveu que les obres es puguin licitar abans d’acabar l’any i comencin a inicis del 2025. (Font: TAC 12).