dimarts, 10 de setembre del 2024

Polítics amb molta cara

 


Quan la setmana passada la consellera de Territori, Sílvia Paneque, va explicar que havia assolit un acord amb Salou per desbloquejar el TramCamp, l’alcalde, Pere Granados, es va mostrar molt satisfet perquè finalment, gràcies al govern del PSC, el municipi havia aconseguit el compromís de la Generalitat de finançar l’Eix Cívic amb 14 milions d’euros. Un deute que s’arrossegava des del 2013.

La veritat és que el pagament d’aquesta obligació ja la va anunciar l’Ajuntament de Salou el 12 d’abril passat, quan llavors ERC presidia el govern català (Salvador Illa no va prendre possessió del càrrec fins al 10 d’agost). Amb la qual cosa, ERC (i no el PSC) sí que va complir amb el compromís adquirit al seu dia per CiU.

El que és sorprenent és que ERC de Salou tampoc no s’assabenti gaire de la realitat política, ja que en el seu últim comunicat, en què s’atribueix l’èxit del tramvia, afirmava: “De la mateixa manera, celebrem que es compleixi un dels acords derivats del CRT gràcies al qual el nostre municipi rebrà 14 milions d’euros per urbanitzar l’Eix Cívic”, obviant la nota del consistori salouenc del mes d’abril passat.

És a dir, quan els seus ja havien dit pagarien.