dimecres, 25 d’abril del 2012

Mario no es vol separar de Lavilla



Mario García, el portaveu municipal del PP i home fort del partit a Salou, no pensa prescindir de Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social però regidor de Comerç quan Jesús Antonio Mármol va provocar un forat de 85.000 euros a l’Escola de Comerç de Costa, de la qual aquest era director. Així ho publica avui el Diari Més, que explica que Supermario ha rebutjat la petició de dimissió de l’oposició per entendre que l’actuació de Lavilla en tot aquest escàndol ha estat correcta, la qual cosa confirma que passar de tot segueix sent la millor manera de perseverar a la política. I si algú en té la culpa, afegeix Mario, aquest és Mármol. I punt. Altres fonts assenyalen, però, que darrere de la defensa aferrissada de Mario cap Lavilla s’amaguen raons de caràcter humanitari, ja que és molt fotut haver de dir-li a algú que es busqui feina després d’estar tant temps sense fotre brot. I si no, que l’hi ho preguntin a Barragán, que durant els dos anys que va haver de tornar al taulell de l’ambulatori fotia sempre una cara de mala hòstia que quan el veies et posaves encara més malalt. Bé, reprodueixo, per si us interessa, el que ha escrit la periodista Silvia Jiménez  al Diari Més



La gestió realitzada per l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa (ECC) de Salou, Jesús Mármol, continua centrant el debat polític al municipi que avui, a més, es traslladarà a la sessió plenària que se celebrarà a les dotze del migdia a l’Ajuntament i que es preveu agitada, des del punt de vista polític. Mentrestant, ahir, el portaveu del Partit Popular a Salou, Mario García, va defensar el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla –que va ser també titular de la cartera de la qual depenia l’ECC– davant la petició de dimissió per part de tots els grups de l’oposició. 
«S’ha incoat un expedient administratiu per comprovar si se’n deriven responsabilitats però no s’ha d’oblidar que qui podria haver comès les presumptes irregularitats és l’exdirector, Jesús Mármol», va recordar ahir Mario García, que defensava Pedro Lavilla tot refusant la petició dels grups de l’oposició de retirar-li les seves responsabilitats polítiques en cas que el propi regidor no presenti la dimissió. 
El líder popular a Salou anava més enllà i reptava els grups de l’oposició a presentar denúncia davant dels jutjats si consideraven que hi han indicis de delicte. 
«El regidor Lavilla va actuar correctament, Jesús Mármol va fer-ho, presumptament d’esquena a l’Administració pública», puntualitza García tot reforçant la tesi que l’aleshores regidor de Comerç, Pedro Lavilla, no tenia coneixement de les contractacions que, suposadament, feia Jesús Mármol, sense tenir capacitat jurídica per fer-ho. 
Els grups de l’oposició elevaran avui al ple la seva demanda de dimissió de Pedro Lavilla o, en el seu defecte, que sigui el propi Mario García qui li retiri les responsabilitats de Govern, una demanda que van entrar recentment a registre del consistori amb un document rubricat per tots els portaveus. Així, es preveu que el debat polític en la sessió plenària d’avui estigui centrat en l’afer de les irregularitats detectades en l’Escola de Comerç de Costa i en la conveniència o no que Lavilla assumeixi la seva responsabilitat política com a titular de la cartera que controlava la polèmica escola. 


«El regidor Pedro Lavilla va ser regidor de Comerç els dos anys en què funcionava l’Escola de Comerç i durant els quals, presumptament, es van cometre les irregularitats. Per tant, entenem que és lògic que una persona que no ha controlat la seva regidoria suposa un risc per la ciutadania, i, per tant, ha de tenir alguna responsabilitat política i l’ha d’assumir amb la seva dimissió o cessant-lo de les tasques de govern», va explicar ahir el portaveu dels socialistes a Salou, Zacarías Henar. 
Davant la possibilitat que sigui el propi alcalde, Pere Granados, qui cessi de les responsabilitats de Govern Pedro Lavilla, Zacarías Henar assegura que, de moment, el seu grup no farà aquesta demanda donat que «entenem que és quelcom que li pertoca al responsable del PP, a Mario García». En la mateixa línia es va pronunciar ahir el portaveu d’UMdC, Salvador Pellicé. «Hi ha una responsabilitat jurídica que s’ha de depurar i de la qual ja es veurà la seva dimensió, però també hi ha una responsabilitat política, donat que, al final, l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa, Jesús Mármol, depenia d’un regidor», assegura Pellicé, que va anunciat que demanarà explicacions durant el ple. 
Les factures 
L’afer de les presumptes irregularitats en la gestió de l’ECC va sortir a la llum pública amb el canvi d’adscripció de Comerç a Ensenyament. Aleshores es van detectar un seguit de deficiències i la falta de documentació en els expedients de contractació, fet que va motivar una investigació interna i una paralització administrativa de les factures, contractes i convenis per tal d’estudiar en profunditat la feina feta des de la seva creació. Un primer informe detalla que no existeixen procediments de licitació dels serveis, ni informes previs, ni documentació preparatòria de contractes; a més d’existir factures d’una mateixa empresa per imports que superen el màxim tipificat a la Llei de Contractes del Sector Públic; a més de no respectar-se els principis que inspiren la contractació pública.