dijous, 21 de febrer del 2013

Mario és un penell



El portaveu municipal del PP, Mario Pinotxo, perdó, Mario García, és un penell. Parla segons com bufa el vent. Tan aviat diu avui una cosa com demà, si veu que l’ha cagat, la nega i en diu una altra. Per a ell no existeixen les disculpes. Ni el demanar perdó pels seus errors. Mai no s’equivoca. Divendres de la setmana passat va declarar al Diari Més que s’havia encarregat el polèmic llibre de contes perquè l’havien recomanat els educadors de la regidoria d’Acció Social de l’ajuntament de Salou i com que aquests ho neguen i li exigeixen una rectificació, aleshores declara al Diari de Tarragona que qui ho recomanen són psicòlegs i educadors socials “a nivell nacional”. D’aquesta poca-soltada i de la denúncia del PSC que el PP ha inflat factures per beneficiar dues empreses vinculades al partit s’en fa ressò avui el periodista Javier Díaz Plaza. Reprodueixo tot seguit la seva informació, titulada El PSC assegura que les factures dels contes estan sobredimensionades:

El grup municipal del PSC de Salou assegura que les factures referents al llibre de contes que va editar la regidoria d’Acció Social «estan sobredimensionades», i demana al PP que doni explicacions sobre la contractació d’aquest projecte: «Ha de justificar que l’edició dels 2.000 díptics que acompanyen els 2.000 llibres de contes editats hagin costat més de 2.700 euros, quan el PSC de Salou té un pressupost d’una empresa de la zona en què el mateix díptic, amb les mateixes característiques i colors, té un preu de 252 euros».
El portaveu del PSC, Zacarías Henar, apunta a més que «considerem inacceptable que pugui donar-se el cas que les factures presentades per les dues empreses [a les quals Acció Social va encarregar el llibre] estiguin inflades per treure benefici econòmic a costa dels salouencs».
Educadors socials
Els socialistes sostenen, d’altra banda, que un grup d’educadors socials de l’ajuntament ha presentat un escrit a Mario García, portaveu del PP i primer tinent d’alcalde, demanant-li que rectifiqui les seves declaracions per «faltar a la veritat». García va dir, segons el PSC, que la publicació dels contes es deu a la detecció «per part d’educadors socials de l’ajuntament de valors negatius respecte a l’autoestima d’un alt percentatge de nens de tercer i quart d’ESO».
«Considerem una falta de respecte enorme i una irresponsabilitat política que s’intentin justificar aquests fets senyalant als treballadors socials, més quan en l’expedient que es va presentar hi mancava l’informe tècnic», assenyala Antoni Brull, primer secretari del PSC de Salou.
García assegura, per la seva banda, que «mai no hem dit que l’edició d’aquests contes es degui a les opinions de treballadors i educadors socials de l’ajuntament». «L’editem —continua— perquè és un problema genèric que han detectat psicòlegs i educadors socials a nivell nacional, com manifesta la nota de premsa penjada al web municipal, i perquè estem convençuts i considerem que és encertat i beneficiós per als més petits del municipi».
“Manipulació”
Per a García, les acusacions del PSC «són una maniobra de desgast polític i una manipulació de l’opinió pública». «L’evidència és que parlem de 2.000 contes de 24 pàgines y 2.000 targetes que costen uns 7.100 euros sense IVA ­—8.591 euros en total—. L’import de cada llibre és de 3,55 euros sense IVA», conclou García.