dissabte, 21 de setembre del 2013

I Mario no va poder regnar



La crisi de govern que s’ha desfermat entre l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el seu soci de govern, el pepero Mario García, era més que previsible. És més, es tracta duna comèdia amb un guió preestablert”. Així ho va afirmar el portaveu socialista Zacarías Hernar al Diari Més de dimecres passat. En la mateixa informació, Mario García respon Granados dient que amb les seves crítiques l’únic que aconsegueix és generar inestabilitat política. El portaveu municipal del PP i primer tinent d’alcalde també reitera que espera que Granados compleixi el pacte de govern subscrit després de les municipals i que preveu que el darrer any de mandat lalcaldia sigui per a l’home del PP. Quelcom molt improbable que pugui passar, com ja ha deixat entreveure Granados. Reprodueixo tot seguit la informació de Silvia Jiménez. Dalt, Mario i Granados, protagonistes d’aquest sainet tardoestiuenc municipal:

L’enfrontament públic i notori entre l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el seu soci de govern, el Partit Popular, encapçalat per Mario Garcia és, a parer del portaveu dels socialistes, Zacarías Henar, «una comèdia amb un guió preestablert». D’aquesta manera defineix el socialista la tensió que els dos partits al govern local han provocat d’ençà que van rubricar el pacte i que, des del passat mes d’agost, s’escenifica mitjançant retrets públics.
«Nosaltres ja vam dir que garantiríem l’estabilitat del Govern i l’alcalde, Pere Granados, es pot plantejar perfectament governar en minoria», deia ahir Zacarías Henar.
Les declaracions d’Henar arriben un dia després que Pere Granados exposés públicament la seva desconfiança envers el grup municipal del PP i que posés condicions al compliment del pacte que estipula que al darrer any de mandat l’alcaldia l’ostentaria Mario García.
«Està clar que hi ha una gran desconfiança entre els socis de Govern i està clar que Granados busca mecanismes perquè sigui el PP el que trenqui el pacte. Però CiU té arguments suficients per trencar el pacte de govern, però voldria que fos el PP el que l’abandonés. D’altra banda, al PP l’interessa molt tenir l’alcaldia de Salou, és un actiu molt potent i suportarà totes les humiliacions. Per tot plegat hi ha una gran descoordinació entre els dos partits de Govern», deia Henar.
Per tot plegat, el socialista demana a García i Granados «que siguin seriosos» i «si han de prendre alguna mesura que siguin coherents, que arguments hi tenen, en ambdós sentits».
Davant la pregunta quin serà el posicionament polític del PSC davant la hipotètica situació que CiU es negui a fer efectiu el relleu en l’alcadia l’any vinent, Zacarías Henar responia que «el que està clar és el que partit majoritari és CiU i ja hem dit que no deixarem que el municipi pateixi una situació d’ingovernabilitat, és un escenari de ficció política i ja en parlarem». Afegia que «si es planteja una votació de candidats, nosaltres votarem al nostre».
Tanmateix, sobre el possible acostament entre el grup del PSC i el PP, el portaveu socialista argumentava que «el nostre partit té moltes diferències amb el PP».
Advocacia o política?
D’altra banda, el portaveu del PP, Mario García, responia ahir a l’alcalde de Salou, Pere Granados, amb el mateix llenguatge amb què el batlle ho havia fet, és a dir, el jurídic, un llenguatge que ambdós coneixen bé donat que són advocats de professió.
«L’alcalde va fer referència a l’article 1124 del Codi Civil, i si hem de parlar en termes jurídics, jo li podria fer referència a l’article següent del mateix cos legal, el 1125 que diu que “Les obligacions per al compliment de les quals s’ha assenyalat un dia cert només són exigibles quan el dia arriba”». D’aquesta manera recordava que el pacte de govern estipulava el relleu en l’alcaldia.
«Però aquí no parlem com a juristes sinó com a polítics i crec que, amb manifestacions com les de l’alcalde, l’únic que s’aconsegueix és generar inestabilitat política i dubtes als veïns», afegia.
Mario Garcia tornava ahir a justificar la seva assistència a la reunió convocada pel delegat del Govern, Joaquim Nin; una trobada que tantes ampolles va aixecar en el grup municipal de Granados i acusava a Pere Granados de «faltar a la veritat».
«A l’agost vam signar i votar favorablement una moció que deixa ben clar el nostre posicionament respecte al CRT Port Aventura», deia García, tot recordant que Granados havia posat en dubte el posicionament dels populars sobre aquesta polèmica qüestió.
«No acabem d’entendre com l’alcalde manifesta que no pot donar suport a un govern que posi en dubte els interessos de Salou, i dic que no ho acabem d’entendre perquè ja formem part del Govern», sentenciava.