dimarts, 24 de desembre del 2013

L’ajuntament pirateja una foto



L’ajuntament de Salou va anunciar ahir que han començat els treballs d’enderroc de l’edifici annex a l’església de Santa Maria del Mar. Unes obres que aviat es complementaran amb la demolició de l’antiga seu de Càritas i la creació d’un espai públic al voltant de la parròquia. La nota s’acompanyava d’una fotografia. Doncs bé, aquesta imatge és de Heide Hollman, que la va fer des del balcó de casa seva, a l’edifici Marítim Platja, i que va publicar, juntament amb altres, al seu perfil de Facebook. Pel que es veu, als de l’ajuntament els va agradar la foto i, sense pensar-s’ho dos cops, se la van fer seva, ja que en cap moment es diu al text qui és l’autora de la fotografia ni, el que és més greu, li van demanar permís per reproduir-la. Prova d’això és la queixa de la veïna, qui recrimina aquest comportament impropi de gent que hauria de ser més legal que ningú amb les següents paraules: 

“Vostè s’orna amb plomes alienes (traduït de l’alemany Sie schmuecken sich mit fremden Federn). La foto que utilitza és meva. Vostè des del carrer no hagués tingut aquesta perspectiva. ALMENYS EM PODRIA HAVER DEMANAT PERMÍS ABANS DUTILITZAR-LA!!!”. 

I és que a l’ajuntament segueixen fidels al seu estil: el de la pura pirateria. Dalt, el cap de premsa del consistori, Ramon Tibau. Mirant a l’església, suposo.