dimarts, 6 de juliol del 2021

La nova onada fa que Salou torni a estar com al gener

 


La meitat dels joves arribats de Salou i testats a Nafarroa han donat positiu en covid. Segons el director general de Salut de Govern de Navarra, Carlos Artundo, es tracta d’una “positivitat increïble” i ha advertit que el macrobrot de Salou segueix “viu”. A Catalunya, on la Generalitat ha tornat a tancar l’oci nocturn a partir de divendres davant de la creixent gravetat de la situació, el BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà infectat de covid. 

El grup de recerca de la UPC ha constatat també un augment fort de casos entre els 30 i 50 anys, que s’acosta als registres més alts de la pandèmia, i una pujada “significativa” entre els de 50 a 70. El BIOCOMSC ha apuntat que, tenint en compte l’alta positivitat de les proves de detecció (gairebé del 15%), molts casos no s’acaben trobant, raó per la qual les xifres reals són gairebé el triple de les notificades. A Salou, la situació epidemiològica segueix sent nefasta. 

El risc de rebrot se situa en 908 punts després de pujar-ne 314 (una barbaritat) respecte a ahir. Cal retrocedir al començament d’any (just quan hi havia el brot a la residència d’avis que va matar 26 interns) per trobar un registre tan bèstia. Prova d’aquest empitjorament és que ahir es van confirmar 31 infectats per coronavirus. També hi ha un hospitalitzat més (en total són tres). La velocitat de contagi és ara de 2,83 (a partir de l’1 virus creix). 

Cambrils tampoc va bé: el risc de rebrot és de 708 punts (+206) i la Rt és de 2,83. En les últimes 24 hores s’han notificat 28 positius. Vila-seca està una mica millor, però no massa: el risc de rebrot és de 536 i la Rt, de 2,60, segons el portal Dades Covid. Només ha sumat 11 positius respecte a ahir. Els joves (i no tan joves, només cal veure la falsa llibertat dels caps de setmana) no saben on s’han fotut.