dimarts, 10 d’agost del 2021

Granados torna a parlar de la covid sense fonament

 


L’alcalde, Pere Granados, ha declarat aquest matí a Onda Cero que “els indicadors de la covid a Salou són molt baixos, i no es corresponen a les restriccions que s’han imposat al municipi”. Granados és un intoxicador nat que no es cansa de repetir a tort i a dret el mateix discurs simplista allà on va. 

L’índex de rebrot a la capital de la Costa Daurada és avui de 420 punts. Si fa no fa, com a mitjans del mes d’abril. Va ser baix a mitjans de juny, quan es va arribar als 52 punts (a partir de 100 el risc és alt, i de 200, molt alt). I encara que la incidència acumulada a 7 dies (IA7) ara és de 206,22 casos per 100.000 habitants, és a dir, està per sota del llindar dels 250 establert per la Generalitat per instaurar el toc de queda nocturn, quan es va dictar la mesura a primers d’agost Salou superava aquesta xifra. 

I les restriccions del Procicat són iguals per als 176 que incomplien el registre i duren fins al 20 d’agost. És a dir, llavors ja es veurà. Per cert, els 250 casos de la IA7 és risc extrem, segons els epidemiològics. 

Vull dir, que és un topall molt favorable per als municipis, ja que només per sota de 20 es pot parlar de tornada a la normalitat. Granados busca gresca per sortir als mitjans, encara que, de tan pesat, ningú se l’escolti.