dissabte, 15 de gener del 2022

Fa dos anys que Granados ens va deixar sense trens

 


Dimecres passat, 12 de gener, va ser el dia d’un trist aniversari: es van complir dos anys que l’alcalde de Salou, Pere Granados, ens va deixar sense trens. 

Aquella nit va circular l’última Rodalies per la línia de la costa i es consumava així el pla de Granados de tancar una línia que funcionava des del 1865, deixant tirats 670.000 usuaris anuals del servei. 

L’alcalde va prendre aquesta decisió per poder tirar endavant el seu projecte d’Eix Cívic, que preveu la construcció d’una gran avinguda i 600 habitatges. Granados també va rebutjar l’estació que Adif volia aixecar prop de l’hotel Regina, perquè per a això ja hi havia el baixador de PortAventura. 

A Adif no s’ho creien. Però li van fer cas; tot això que s’estalviaven. Ara per agafar el tren cal anar a Vila-seca. O Cambrils, ja que a PortAventura amb prou feines hi circulen. Per no parlar de com de lluny està l’estació. La incomunicació ferroviària és total.

L’alcalde va actuar unilateralment, només atenent els seus interessos urbanístics i sense escoltar els qui l’advertien del seu gran error; al contrari, a aquests els va menysprear.

Ara la Generalitat, que també té la seva part de culpa, intenta posar remei al despropòsit amb la construcció d’un tren-tram. Però això encara s’ha de veure, el mal ja està fet.