dimarts, 22 de febrer del 2022

Vila-seca i Salou tenen els pitjors registres catalans de covid

 


Males notícies. La covid continua creixent a Salou per quart dia consecutiu i és el municipi amb la velocitat de contagi (Rt) més alta de Catalunya. La capital de la Costa Daurada no va sol en aquesta desventura. Vila-seca és el municipi català amb la positivitat més alta. 

Això vol dir que és on es registra més percentatge de positius en les proves que es fan. Pel que fa a Cambrils, és la segona població catalana amb el risc de rebrot més alt, per darrere de Valls. 

Concretem. La Rt de Salou és d’1,05. A partir d’1 el virus s’expandeix, creix, els contagis van a més. Abans-d’ahir la Rt era de 0,97. A Cambrils és de 0,91 (enfront del 0,84 del dia anterior) i a Vila-seca és de 0,76 (enfront del 0,60) El risc de rebrot de Cambrils és de 1.451 punts (+16). 

A Valls, gràcies al descontrol amb les Decennals, és de 1.490. Salou es troba en la vuitena posició, amb 1.204 punts (+71), i Vila-seca, amb 929, està força més avall. Però amb un avís preocupant: el risc de rebrot ha pujat 127 punts d’una tacada, quan fins diumenge estava baixant. 

El problema a Vila-seca, però, és d’una altra mena: el 25,24% de les PCR o tests d’antígens donen positiu. És a dir, un de cada quatre. És el percentatge més alt de Catalunya. Salou, amb 20,43%, ocupa la quarta plaça, i Cambrils, amb 18,34%, l’onzena posició. 

Ahir sí que hi va haver molts positius: 66 a Cambrils, 33 a Salou i 21 a Vila-seca, segons el portal Dades Covid. Els tres municipis s’endinsen a la setena onada de la pandèmia. 

Per la seva banda, l’epidemiòleg Oriol Mitjà ha advertit de l’elevada mortalitat que s’està produint en aquesta sisena onada, fins i tot durant el període de declivi en què oficialment ens trobem. En concret, en aquesta sisena onada la mortalitat, explica Mitjà, ha estat de 300 persones per milió d’habitants (2.200 morts), una xifra més alta que durant la quarta (150) i la cinquena (200) onades. 

Que sí, que només és un refredat.