divendres, 17 de juny del 2022

El PSC claudica i renuncia a l’alcaldia en favor de Klein

 


Alfredo Clúa, de 53 anys, enginyer tècnic electrònic i actual regidor de Recursos Humans, serà el cap de llista del PSC a les eleccions municipals del maig del 2023. 

L’elecció del candidat es va fer en el marc de l’assemblea de l’agrupació local celebrada anit. Clúa va ser ratificat per unanimitat, i d’aquesta manera pren el relleu a Ana López, que havia estat la candidata del PSC en les dues darreres eleccions municipals. 

Alfredo Clúa es va incorporar a l’Ajuntament el passat mes de novembre en substitució d’Ana López, que va deixar el càrrec per “raons personals”, i a finals del mes de maig era nomenat portaveu de grup municipal del PSC en substitució de Josep M. Vallès. 

Clúa ja havia estat regidor d’Esports durant dos anys de l’anterior mandat, ja que va renunciar al càrrec el febrer del 2017. Un cop proclamat candidat, l’alcaldable socialista va explicar que “tinc molt clar el model de ciutat que volem”. “Ara ja estem governant, però ens cal un pas més, i que aquest sigui decisiu”. (Font: Revista Cambrils). 

El nomenament d’Alfredo Clúa com a cap de llista del PSC a les municipals ha estat una veritable sorpresa. 

Es donava per fet que l’alcalde, Oliver Klein (NMC), seria la nova aposta dels socialistes, ja que aquests, tot i haver-lo expulsat del partit, van ser el seu principal valedor a l’hora de presentar la moció de censura que el 28 de setembre passat va treure ERC i Junts de l’alcaldia. 

Tot indica doncs que Klein tornarà a liderar NMC, i que el PSC li seguirà donant suport, atès que les possibilitats que Clúa guanyi les eleccions són mínimes. 

Bàsicament, perquè Clúa no té capacitat d’arrossegar la gent, es tracta d’un home força neutre i de mentalitat funcionarial i servil. Hom podria qualificar-lo com un més d’aquells militants que a força de sumar triennis i triennis, i de dir sí a tot el que li manen, esperen que els caigui algun càrrec de profit un dia o un altre. 

Prova del poc entusiasme que genera (malgrat les falses aparences) és que a l’acte del PSC de Cambrils d’ahir Ana López hi va anar vestida de dol.