dimarts, 14 de juny del 2022

Granados demana ara el finançament per a l’Eix Cívic

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha sol·licitat al Departament d’Hisenda de la Generalitat que “doni la màxima celeritat” a la dotació econòmica que ha de permetre la urbanització de l’Eix Cívic a l’antic traçat ferroviari, tal com es va acordar amb el Govern català el 2013, quan es va aprovar la nova fiscalitat del consorci recreatiu i turístic. 

La nota de l’Ajuntament confirma el que s’esperava: que Granados és un polític temerari i inconscient, ja que va anunciar la construcció de l’Eix Cívic a principis de mes de maig sense tenir res lligat. 

Ni la dotació pressupostària per part de la Generalitat a l’hora d’emprendre una inversió xifrada inicialment en 14 milions d’euros (i ara rebaixada a 9,5), ni la cessió, venda o permuta dels terrenys d’Adif. 

L’alcalde senzillament va voler imitar Manolete, aprofitant que només falta un any per a les eleccions, sense mesurar-ne prou bé les conseqüències (per exemple, que hi hagi disponibiñibilitat pressupostària). Però preparat, això sí, per donar-li la culpa als altres si els seus plans es torçaven. 

Com finalment ha passat, ja el rebuig ciutadà a les noves construccions previstes l’ha obligat a recular i aturar un projecte cesarista.