dimarts, 16 d’agost del 2022

Granados li explica al mossèn com ha de fer les processons

 


Tots just han acabat amb gran èxit de públic les Nits Daurades d’enguany i l’Ajuntament de Salou ja prepara les de l’any que ve. Malgrat que tot es troba en una fase incipient i molt preliminar, ja podem avançar que incorporaran canvis significatius respecte a les edicions anteriors. 

Per començar, la processó del 15 d’agost, que fins ara s’iniciava a l’església de Santa Maria del Mar, arrencarà, com si fos una nova carretel·la del Cos Blanc, des del despatx de l’alcalde i desfilarà per tot el municipi fent voltes i més voltes perquè tothom sàpiga qui és ell. I res de sortir al vespre, des de primera hora del matí!

A la imatge de dalt hom pot veure com l’alcalde dona les instruccions pertinents al mossèn sobre això en la processó d’ahir, que ja és història. “Parla amb Déu i explica-li amb detall qui és l’ésser suprem a Salou. Que ho entengui, després no vull malentesos”, li detalla el déu de Salou al capellà. 

Una altra de les novetats que s’aplicaran és que durant el recorregut ningú no podrà parlar perquè es tracta d’una processó religiosa i això mereix un respecte absolut, sobretot amb el nou messies, res de teatre com fins ara. 

Amb una única excepció: el nou messies, és a dir, l’alcalde, sí que podrà parlar, fins i tot pels colzes, tal com es pot veure més amunt, ja que per alguna cosa és la divinitat indiscutible de la capital de la Costa Daurada. 

L’alcalde també serà l’únic que tindrà la prerrogativa de fer pudor de sofre i dur halo. I de color vermell, com el del PSC. 

La putada per a ell és que els sociates encara no l’han confirmat coma cap de llista a les municipals de l’any vinent. A veure si encara acabarà com un àngel caigut!

Truca, Joan Ruiz, truca...