dimecres, 7 de setembre del 2022

Cambrils reconeix la seva impotència davant de l’incivisme

 


El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, ha reconegut a les xarxes socials la seva impossibilitat d’erradicar la brutícia dels carrers del municipi sense la col·laboració ciutadana.

I perquè els veïns prenguin consciència de la magnitud del problema, Vallès ha publicat unes fotos del carrer de les Drassanes on s’acumula gran quantitat d’escombraries fora dels contenidors.

“Postal d’una tarda de setembre”, lamenta. I es pregunta: “Pot ser que el civisme posi fi a això?”. Recorda al conjunt de la societat que hi ha un servei de recollida d’andròmines, que el cartó comercial s’ha de deixar plegat i endreçat perquè es recull de les 14 a les 22 hores, i que si un contenidor està ple cal dipositar les deixalles en el més proper, “no deixar-les abandonades al carrer”.

“Recollir això és molt costós, i ho hem de pagar entre tots. Reflexionem”, apunta.

El de la brutícia als carrers és un maldecap molt comú als municipis turístics. També és una arma política habitual que utilitzen els partits quan són a l’oposició (com van fer els socialistes i els seus actuals socis de govern), oblidant que quan es gira la truita no és tan fàcil aconseguir que els carrers estiguin nets, si la gent no hi col·labora i el consistori no ho fa millor.