divendres, 30 de setembre del 2022

Malestar policial amb l’alcalde de Salou per la manca de mitjans

 


Libertad Digital torna avui a la càrrega contra l’alcalde de Salou, Pere Granados. Si ahir l’assumpte era la capacitat camaleònica de l’alcalde per canviar de partit segons li convé (i l’hotel d’Aragonès), avui el tema va de la manca de mitjans de la Policia Local del municipi (i l’hotel d’Aragonès).

Efectivament, segons explica, el sindicat CSIF, el més representatiu de la funció pública, s’ha queixat de la manca d’efectius a la capital de la Costa Daurada. Afirma que els agents es troben sota mínims i que l’Ajuntament incompleix, sistemàticament, els drets que els emparen al conveni col·lectiu.

CSIF ha exigit igualment l’ampliació de la plantilla, que “està molt envellida –amb una mitjana de 54 anys–, la qual minvarà, encara més, perquè molts agents es jubilaran els pròxims anys”.

El sindicat ha criticat igualment que les places pendents no es publiquen i que no hi ha partides pressupostàries destinades a personal.

“Segons les dades d’agost, hi ha deu vacants i cal la creació de places en dos anys”. “Els agents més joves se’n van i cal millorar el servei i la seguretat dels agents. Cada cop hi ha més exigència de presència al carrer ateses les característiques d’aquesta localitat, però no podem cobrir els serveis i cada cop estem fent més hores extres per poder afrontar la situació. Hauríem de tenir una plantilla d’acord amb el municipi”, reclama el sindicat.

“CSIF ha sol·licitat també vehicles adequats que garanteixin la seguretat dels agents i la qualitat del servei. Actualment, la Policia Local no disposa de vehicles policials que compleixin les garanties mínimes de seguretat”, afegeix el diari d’internet.

Així mateix, CSIF denuncia “la necessitat de l’adequació dels centres de treball de la Policia Local a la normativa vigent de prevenció i riscos laborals, així com a les necessitats de la plantilla, a més de material operatiu, el manteniment i la formació professional per al cos”.

“Cal recordar que l’alcalde que ha permès aquesta situació és Pere Granados. Lidera una formació independent anomenada FUPS. S’ha convertit en el parapet d’un hotel de la família de Pere Aragonès en aquesta localitat que manté una sisena planta malgrat la denúncia davant de la Fiscalia i la visita de la Guàrdia Civil per vulneració dels límits urbanístics”.

“Però, a més de tot això, l’alcalde és un geni de la versatilitat. Ha coquetejat amb Ciutadans, s’ha presentat amb Junts i ara negocia la seva candidatura amb el PSC per a les properes eleccions. (Font: Libertad Digital).

Doncs ai del dia que s’assabentin que Granados va destinar aquest estiu policies municipals a posar multes als cotxes mal aparcats perquè encara no havia arribat el personal de la zona blava, en detriment de les obligacions habituals en matèria de seguretat ciutadana!