dilluns, 5 de desembre del 2022

Granados, el gran bluf

 


Al ple de dimecres passat, i com qui no vol la cosa (“M’ho acaben de comunicar just abans d’entrar”), l’alcalde de Salou, Pere Granados, va llançar una bomba. I amb aspecte aparentment trist i dolgut, va informar la resta dels partits que la multinacional Hard Rock havia aturat la seva inversió a Vila-seca i Salou.

Ràpidament, els mitjans de comunicació van difondre la notícia i el d’Albox va tornar a ser el focus d’atenció mediàtica.

Cada vegada tinc més clar que l’anunci de Granados és una de les seves fantasmades habituals. Li encanta manipular, falsejar, mentir, tal com li recorda en cada ple l’alcaldable d’ERC, Sebastià Domínguez, amb l’Eix Cívic.

I és que a Granados li agrada ser al centre de tot. I té tanta habilitat i experiència a l’hora de deixar anar boles i de maquinar, que ell mateix se les creu. I les viu, creant una realitat paral·lela al seu voltant.

Un cop sembrada la discòrdia i estesa la impostura, és fàcil que els mitjans de comunicació ansiosos de notícies que no es caracteritzen precisament pel rigor periodístic el cridin i el portin als seus platós. A enfangar encara més.

Granados no perd res jugant brut. Al contrari: si el resultat final no és el que ell havia pronosticat, ha estat gràcies a la seva intervenció, al seu paper de salvador. I si per malaventura es consuma la desfeta, surt amb el “Ja us havia avisat”, posant-se noves medalles al seu fatídic palmarès.

Granados és un bluf. Dedica el seu temps a crear intrigues, a confondre, a conspirar i a veure com de grossa la pot fer. És així com s’ha perpetuat al poder.