dimarts, 28 de febrer del 2023

L’Ajuntament falseja el mapa d’instal·lacions esportives municipals

 


L’Ajuntament de Salou va aprovar al ple de la setmana passada el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), que estava caducat des del 2015, malgrat que la Generalitat havia requerit el consistori salouenc el 2012 perquè l’actualitzés.

El MIEM permet concretar les necessitats esportives i complementar les establertes com a bàsiques per a tot Catalunya.

A Salou, l’Ajuntament va obrir l’octubre de l’any passat un procés participatiu per elaborar aquest mapa, en el qual no va participar ningú; no hi va haver cap aportació, segurament a causa d’una comunicació institucional molt deficient.

Al final, el consistori va fer una llista d’instal·lacions que no respon a la realitat, atès que inclou recintes privats, fins i tot hotels, centres escolars dels quals es desconeix en quin estat es troben o s’hi incorpora com a equipament un inexistent camp de futbol de platja, segons va denunciar durant la sessió ERC.

Per contra, es deixa de banda al MIEM el camí de ronda, que bé podria tenir cabuda al capítol de senderisme.

L’oposició, que es va abstenir, considera que les presses per aprovar aquest mapa no té cap altra finalitat que presentar-lo com un èxit de l’equip de govern davant de la proximitat de les eleccions municipals.

Al final, amb la neu caiguda dilluns, igual Sumem i PSC, que són els únics que van secundar el seu mapa, hi afegeixen també una pista d’esquí!