dimarts, 11 d’abril del 2023

Amsamar reclama altres 3,1 milions d’euros a l’Ajuntament

 


El serial del solar de l’antiga duana no s’acaba. El jutjat contenciós-administració número 1 de Tarragona ha admès a tràmit el recurs presentat per Amsamar S.A., la societat propietària dels terrenys, que d’aquesta manera obre una nova via judicial perquè l’Ajuntament de Salou l’indemnitzi amb altres 3,1 milions d’euros, que se sumarien als 4,2 milions que el consistori va haver de pagar després d’un llarg litigi. Al solar, la promotora hi construeix un bloc d’apartaments turístics.

Després del pagament dels 4,2 milions d’euros pel canvi d’usos dels terrenys (d’hoteler a residencial) que va efectuar l’Ajuntament, Amsamar va fer una reclamació patrimonial per valor de 3,1 al·legant l’incompliment del conveni del 26 d’abril de 2012, en què l’Ajuntament i la propietat acordaven que s’indemnitzaria l’empresa en espècies i que es requalificarien els terrenys de forma que tinguessin “una ordenació urbanística sense la vinculació singular”. 

Això comportaria una modificació puntual del POUM en un termini de dotze mesos. 

Tanmateix, aquesta modificació del POUM no va ser aprovada per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, cosa que Amsamar considera un incompliment de conveni. 

La societat va presentar un recurs de reposició davant el silenci administratiu amb què l’Ajuntament va respondre a la reclamació patrimonial i aquest no va ser admès a tràmit.

Ara, la sala del contenciós-administratiu ha dictaminat a favor d’Amsamar, tot estimant el recurs presentat. La sentència obre la possibilitat que la propietat pugui demanar una nova indemnització de més de tres milions d’euros.

El litigi entre l’Ajuntament i Amsamar va començar amb l’aprovació del POUM de l’any 2003 i el posterior enderroc de l’edifici, l’any 2006. 

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va reconèixer l’any 2010 el dret d’Amsamar de reclamar una indemnització pels perjudicis ocasionats per la modificació dels usos d’hoteler a residencial. (Font: Diari Més).

Nova demostració que fins que no ens alliberem de Granados, no viurem en pau.