dilluns, 17 d’abril del 2023

Junts es compromet a no pactar amb Granados de cap manera

 


Els ha costat molts anys entendre-ho, però per fi han obert els ulls. Junts, hereu independentista de CDC i després del PDECat, ha donat instruccions als seus futurs representants municipals després de les eleccions del 28 de maig que en cap concepte hi haurà pacte amb Pere Granados.

Granados, cap de llista de Sumem per Salou-PSC i actual alcalde gràcies al pacte Sumem per Salou-Junts, necessita almenys 11 regidors per revalidar el càrrec, quelcom improbable, per això està buscant suports d’investidura amb la garantia de gaudir, a canvi, de bon càrrec i sou.

A Junts són conscients que haver pactat amb Granados va ser el seu gran error. Primer situant-lo com a cap de llista de CiU, després del PDECat i, fa quatre anys, de Junts. “Granados és ingovernable, fa el que li dona la gana i no ret comptes a ningú. Que es preparin els del PSC”, han explicat les fonts consultades.

La decisió de desmarcar-se clarament de Granados s’ha pres després que aquest intentés col·locar un dels seus satèl·lits, Jordi Carbonell, com a alcaldable de la formació juntaire. Finalment, Carbonell, qui, segons les mateixes fonts, ha trucat a moltes portes perquè el deixessin anar de número u, va ser rebutjat i el mes de febrer passat es nomenava alcaldable Martina Fourrier.

El d’Albox governa amb el PSC des del 2015, però aquest cop el PSC i el FUPS han signat una coalició electoral. És a dir, arrenquen plegats. “Granados sabia que no tenia cap possibilitat d’enganyar més Junts, per això ha buscat el PSC”, assenyalen els mateixos interlocutors.

Tot i que l’alcalde surt com a principal favorit en els comicis, tot indica que no revalidarà el càrrec, ja que tots els partits i gran part de la població n’estan farts.

Granados va entrar a la política el 1995 de la mà d’Esteve Ferran, a qui el va acabar traint i prenent-li el partit. És alcalde des del 2009 després de guanyar una moció de censura contra el PSC, el partit que ara representa, donant la raó d’aquesta manera als que pensen que la política és una merda.