dilluns, 17 d’abril del 2023

La CUP es presenta per primera vegada a Vila-seca

 


La CUP es presentarà per primera vegada a les eleccions municipals de Vila-seca del proper 28 de maig amb una llista que, sota el lema Una Vila-seca que lluiti és el que cal, reivindica una societat ecologista, feminista, independentista “i per un model econòmic al servei de les veïnes, sense complexos”.

La CUP irromp a l’escenari polític municipal després de constatar “com l’oposició d’esquerres, lluny de confrontar obertament i contundent el caciquisme local, mirant de revertir l’ús patrimonial que aquest porta fent de la institució de fa anys, ha optat per falcar la seva governabilitat a canvi de petites concessions que no suposen una millora substancial de la vida de les veïnes”.

“Davant d’aquest panorama, i veient la manca d’una oposició combativa que planti cara a l’oligarquia local”, han decidit fer el pas endavant de presentar una llista que sigui “altaveu de les lluites socials” i amb la qual “denunciar, sense complexos, el que ja fa temps que denunciem des de fora, des de l’activisme de base”.

Entre les seves demandes hi ha “una xarxa sanitària 100% pública i l’eliminació de les concessions de serveis públics a institucions privades (la Xarxa Santa Tecla), la lluita feminista i la defensa del territori, denunciant macroprojectes que atempten contra la salut pública, insisteixen en un model basat en la precarietat laboral, impacten negativament en els ecosistemes i tensen encara més els escassos recursos habitacionals i hídrics”.

Els primers llocs de la llista estan formats per persones molt lligades al teixit associatiu del poble, però, sobretot, als moviments socials i les lluites populars, com la Plataforma Aturem Hard Rock, l’assemblea feminista, l’assemblea jove o el Casal Popular. Aquest projecte polític l’encapçala la Glòria Miquel, seguida per la Izadi Flores, l’Eloi Redón, el Víctor Pujades i la Teresa Roigè. (Font: Llibertat.cat).