dijous, 13 d’abril del 2023

La restauració de Villa Enriqueta no respecta les lletres originals

 


Després d’una llarga i incomprensible demora en el compliment de la sentència judicial que condemnava l’Ajuntament de Salou a restituir el xalet Villa Enriqueta a la legalitat urbanística que el mateix consistori es va saltar, l’alcalde, Pere Granados, ha donat per acabats els treballs, malgrat que estan incomplets.

L’element més visible d’aquesta deficiència són les lletres de ceràmica que donen nom al xalet, que van ser arrencades pel propietari del restaurant Vil·la Alexander per posar-hi Alexander.

Una actuació irregular que l’Ajuntament va obligar a rectificar, si bé ja no es van restituir les peces originals (previsiblement destruïdes), sinó que, al seu lloc, se’n van col·locar d’altres amb el nom d’Enriqueta al més pur estil matusser.

Aquestes lletres són les que encara apareixen a la façana principal de l’edifici i que no només disten de ser semblants a les originals sinó que demostren el poc gust estètic de qui les va posar i de qui les manté.

A dalt, el xalet amb la restauració acabada. Sota aquestes línies, amb el nom d’Alexander, el 2013, i, a sota de tot, les desaparegudes lletres originals, que són les que hi haurien d’aparèixer.