dissabte, 1 d’abril del 2023

L’Ajuntament ha seguit contractant Servitur, malgrat estar sancionada

 


El setembre del 2019, la Inspecció de Treball, que a Catalunya està supervisada per un consorci format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i el Ministeri de Treball Migracions i Seguretat Social, va aixecar una acta d’infracció molt greu contra l’empresa Servitur Salvament SL, de Tarragona, en comprovar-se que hi havia menors fent hores extres.

La Inspecció va sancionar l’empresa amb 30.000 euros. Malgrat això, la regidoria responsable d’autoritzacions i concessions de Salou, dirigida per Jesús Barragán Pascual, que pot i ha de creuar dades amb Inspecció de Treball i Seguretat Social, va tornar a concedir la vigilància i el servei de socorrisme de les platges a la mateixa empresa els anys 2020, 2021 i 2022.

Van adduir la pandèmia per renovar el contracte a Servitur sense concurs el 2020, i el 2021 se’l van concedir de nou el servei per dos anys i 880.805 euros, descartant-ne d’altres, i oferint la possibilitat d’una pròrroga fins a l’octubre del 2023. Una empresa que ha estat denunciada i condemnada per impagaments i incompliment de la legislació laboral no hauria de ser prorrogada. Ni tampoc cap empresa que hagi fet pràctiques similars, és clar.

Els plecs pel que fa a materials, personal i qualificacions s’han de complir rigorosament. Es tracta d’un servei crític: l’estiu passat van morir quatre persones a les platges de Salou. (Font: Juanito Martín Menoyo, mediador comunitari).