dissabte, 1 d’abril del 2023

Cambrils inaugura finalment la rambla… el 121 de desembre!

 


Ahir 31 de març, just el mateix dia del 1889 en què s’acabava la construcció de la Torre Eiffel de París en un temps rècord, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, inaugurava la nova avinguda de Jaume I, també en un temps rècord: el 121 de desembre. Que és la suma dels tres mesos o 90 dies de retard que ha acumulat l’obra.

Efectivament, la rambla s’havia d’haver enllestit a tot tardar el 31 de desembre, però l’any passat va ploure una setmana a la ciutat (un fet extraordinari!) i es va haver de postergar tan solemne acte.

Si més no, aquesta és l’excusa que van posar llavors les autoritats municipals que ahir estaven tan ufanoses, com si res no hagués passat i els veïns no tinguessin memòria.

Val a dir que la maleïda pluja no només va provocar un endarreriment en el calendari, sinó que, a sobre, va tenir l’atreviment d’encarir el pressupost, ja que la factura final de la rambla, s’ha incrementat en un milió d’euros.

Ahir tot era festa i alegria. Calia inaugurar com fos, amb presses d’última hora, perquè la Junta Electoral Central prohibeix l’autobombo a partir del 5 d’abril fins a la celebració de les municipals, el 28 de maig. 

Un cop feta la foto, a partir d’ara és temps perquè parlin els nyaps.