dilluns, 29 de maig del 2023

El pacte ERC-PSC-Junts-Podem també és factible a Cambrils

 


Els resultats electorals a Cambrils han donat un resultat incert. Oliver Klein, actual alcalde i líder de Nou Moviment Ciutadà, ha guanyat els comicis amb sis regidors, però necessitarà pactar per arribar fins als 11 de la majoria absoluta (sense majoria absoluta els polítics no saben governar).

Això el deixa a les mans del PSC i del PP, amb tres i dos regidors, respectivament. Una aliança que sembla lògica si es té en compte que ja governen plegats des de la moció de censura contra la republicana Camí Mendoza del setembre del 2021.

L’altra possibilitat és que ERC (quatre regidors), PSC, Junts (tres) i En Comú Podem (un) es posin d’acord per desbancar Klein. Però de moment els ànims en aquestes formacions (sobretot les tres primeres) no són per llençar coets, ja que han reconegut a Ràdio Cambrils que esperaven treure millors resultats als comicis. 

ERC ha perdut dos regidors, el PSC, un i Junts es queda igual, amb tres, però amb un percentatge de vots una mica inferior als del 2019, perquè llavors va treure el 12,3% dels sufragis i aquesta vegada l’11,81. És a dir, ha perdut vots.