dilluns, 29 de maig del 2023

Josep Poblet torna a ser alcalde de Vila-seca

 


Els incontestables resultats electorals de Pere Segura a les municipals de Vila-seca d’ahir, amb 13 regidors dels 21 possibles, evoquen les aclaparadores victòries de Josep Poblet durant 26 anys seguits al municipi veí, fins que es va retirar de la política. No en va, Segura va ser escollit per Poblet com a successor seu al capdavant del partit (el PDECat) i de l’alcaldia.

Després d’un començament una mica titubejant (el 2019 Segura va haver de pactar amb el PSC per governar), en aquests comicis ha arrasat, tal com feia el seu antecessor en el càrrec.

El cert és que des que Vila-seca va tenir la sort de segregar-se de Salou (al principi va ser un cop dur per ells, però de seguida es van refer), Vila-seca no ha deixat de prosperar. Per això els seus veïns no es cansen de confiar en el seu alcalde i l’escullen mandat rere mandat.

Per contra, la independència de Salou només ha portat a aquest municipi alcaldes cada cop pitjors i una deixadesa de la ciutat sense parangó. Un fosc panorama al qual cal afegir una oposició política inexistent, fins i tot durant la campanya electoral, que amb prou feines se’ls ha vist.

Això ha facilitat que els electors, a manca d’una alternativa esperançadora, hagin seguit votant el mateix alcalde incompetent mandat rere mandat.

En resum, que amb la segregació Salou va trepitjar merda, mentre que als de Vila-seca els va tocar la loteria.