divendres, 5 de maig del 2023

L’alcalde censurador celebra el Dia de la Llibertat de Premsa

 


L’Ajuntament de Salou va celebrar dimecres passat el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. El va commemorar una institució al capdavant de la qual hi ha l’alcalde Pere Granados. El mateix que va vetar el periodista Rafa Marrasé, d’El Punt Avui, perquè es va negar a lliurar-li les preguntes per endavant, tal com exigia alcaldia, en el que representa un dels actes de censura més miserables i contraris a la llibertat de premsa per part d’algú que es pensa que Salou és la seva república bananera. [La seqüència dels fets la podeu llegir aquí.]

Per cert, al seu darrer article a Porta Enrere, Marrasé analitza al detall la concessió de 130.000 euros a la Casa d'Andalusia per part de l’Ajuntament de Tarragona durant el mandat del socialista Josep Fèlix Ballesteros, que aquest any ha de ser jutjat pel cas Inipro pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau, falsedat en document oficial i falsedat en document mercantil, amb nou persones encausades.

El reportatge recorda que presidenta de la Junta d’Andalusia de Tarragona i Província és Charo García, número 17 de la candidatura de Pere Granados per Sumem per Salou-PSC a les municipals del 28 de maig.

Charo García està casada amb Josep Maria Bonet, aleshores cap de gabinet de Ballesteros i actual cap de gabinet de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein (NMC). Klein va aconseguir el càrrec gràcies a una moció de censura el setembre del 2021 auspiciada sobretot pel PSC.

La presidenta de la Junta d’Andalusia va lliurar recentment una insígnia d’or de l’entitat a Pere Granados en reconeixement de la tasca que fa en defensa del seu poble.

Un premi que també ha estat concedit a Bonet, és a dir, la Casa d’Andalusia també premia el marit de la presidenta.

La investigació periodística de Marrasé, que és per sucar-hi pa, la podeu llegir aquí.