dissabte, 17 de juny del 2023

Pere Granados ja és alcalde, i s’estrena mentint

 


Pere Granados, alcalde en funcions i candidat a la reelecció per Sumem per Salou-PSC, ha estat proclamat avui alcalde del municipi, després que el seu partit hagi estat el més votat en el ple municipal d’aquest migdia: vuit vots, davant dels quatre d’ERC, tres de Vox, tres més del PP, dos de Sempre Salou-Ara Pacte Local (Montagut party) i un d’USAP (el del cafè amb llet).

La llei electoral estableix a l’article 196 que si algun dels candidats obté la majoria absoluta, serà proclamat alcalde. Si cap d’ells obté aquesta majoria, es proclamarà alcalde el cap de llista que hagi obtingut més vots en els comicis. Com que cada partit va votar el seu alcaldable i ningú va assolir els onze representants, el d’Albox va renovar el càrrec, que ostenta des del 2009, gràcies a una moció de censura.

El ple d’investidura va començar constituint-se la mesa d’edat de la novena corporació municipal: Pere Granados, per una banda, per ser el més iaio (va entrar al consistori el 1995 amb Esteve Ferran i encara hi és), i Paul Daniel Axinte, de Vox.

Durant la seva intervenció, Granados va agrair la “confiança majoritària” rebuda dels electors i es va comprometre a exercir el càrrec amb “responsabilitat, honestedat i lleialtat”, alhora que va anunciar la seva “disposició al diàleg i l’entesa pel bé de Salou” (vaja, les collonades que sempre diuen els polítics i que després mai no compleixen).

El repetitiu alcalde va recórrer a l’espanyol en alguns moments del seu discurs, i en una nova demostració de com li agrada el diccionari de sinònims del Tibau, va advocar per la “cooperació, el servei i el respecte”.

Sense oblidar la “determinació, el rigor i l’eficàcia”, alhora que garantia “continuïtat a un projecte (el seu) que prioritza la qualitat de vida de les persones”.

“Sempre escoltarem la diversitat”, va afegir, perquè el seu fort és “treballar per Salou, la proximitat (encara que després al carrer només surt a fer-se fotos), la mà estesa, la lleialtat (es veu que no es va adonar que aquest adjectiu ja l’havia fet servir abans) i principis democràtics” (per a súmmum de la conya marinera).

“Seré l’alcalde de tots”, va rematar. No sense demanar abans en dues ocasions el suport d’altres forces que li permetin governar amb majoria absoluta (li falten tres regidors).

Fins aleshores ho tindrà una mica fotut. Només una mica, perquè ja hi ha gent disposada a passar per caixa. I no és només Montagut.