dissabte, 17 de juny del 2023

Marçal Curto, el nou Barragán

 


Al ple que aquest migdia ha proclamat Pere Granados alcalde de Salou, l’alcaldable d’ERC, Sebastià Domínguez, ha intervingut per lamentar l’entrada de Vox (amb tres regidors, un menys que els republicans) al consistori. I ha fet una crida encesa a defensar els drets de les persones i a lluitar contra el racisme i les discriminacions, en al·lusió directa als d’Abascal, partit amb què s’ha negat a negociar un candidat alternatiu a Granados.

El discurs de Domínguez (en realitat, una de les seves habituals càrregues de profunditat amb ànim d’acaparar protagonisme a costa de rebentar-ho tot) tenia una finalitat clara: que ningú s’adoni del frau electoral d’ERC.

Segons la llista amb què van concórrer a les municipals el 28 de maig, els quatre regidors d’Esquerra havien de ser Domínguez, Elena Zhukova, Marc Riverola i Sonia García. Però resulta que aquesta última ha cedit el seu lloc a Marçal Curto, sense que el partit hagi donat cap explicació sobre això.

D’aquesta manera (perquè tot estava preparat) se li obre el pas a un vividor de la política, algú que no és ningú si no és regidor i cobra de l’Ajuntament.

Efectivament, Marçal Curto va entrar al consistori fa vint anys: el mandat del 2003 al 2007. I va tornar a ser regidor a les eleccions del 2015, 2019 i 2023. Ara amb trampa, perquè aquesta vegada no li tocava amb els vots que el seu partit va treure (ell anava de número cinc).

Els d’ERC són els primers que s’han queixat que Barragán ha estat xuclant de l’Ajuntament des del 1990. I no només ell, també David González, Daniel López i la Martina Fourrier en etapes posteriors. Els recriminaven que només busquessin la pagueta, mentre ells s’autoproclamaven els garants del canvi, els millors, el model a seguir.

La realitat és ben diferent: ERC també és de la família dels llepòpters. És més, als d’Esquerra només els falta entrar a l’equip de govern de Granados per coronar el seu somni.

Ja ho van intentar el 2019 i els va sortir malament. Ara, però, tenen una nova oportunitat.