dimarts, 13 de juny del 2023

Unió de Pagesos tampoc vol Hard Rock

 


Unió de Pagesos s’ha adherit al manifest ciutadà contra el macroprojecte del Hard Rock previst a Vila-seca i Salou per denunciar el que consideren “un model especulatiu i depredador de recursos que castiga, de nou, les comarques del sud de Catalunya”.

El sindicat ha fet una crida a participar en la manifestació del 18 de juny a Tarragona i ha criticat que el Govern català premiï amb rebaixes fiscals aquesta mena de projectes que, a banda de “malbaratar” recursos, “incentiven la ludopatia”.

Segons Unió de Pagesos, el projecte és “incoherent” perquè, lluny de caminar cap a la sostenibilitat, “aguditza” el model de turisme de masses de la Costa Daurada i perpetua “l’ocupació precària, la destrucció del teixit socioeconòmic tradicional, saturació dels serveis públics i la destrucció de sòl agrari i natural”.

“La seva implantació només portarà més desigualtats econòmiques, laborals i socials i provocarà un greu impacte ambiental”, recull el manifest.

El sindicat també recorda que l’acord de pressupostos entre ERC i el PSC estableix que el projecte s’ha d’aprovar durant el primer semestre d’aquest 2023, fet que succeirà previsiblement en la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona del 21 de juny. (Font: ACN).