Els
amants del vi i la gastronomia tenen una cita aquests dies al Parc del Pescador
amb el festival Cambrils, entrada al país del vi. Aquesta 13a edició, que
s’allargarà fins diumenge 15 d’octubre, compta amb la participació de 24
cellers de les sis DO del territori i 17 restaurants.
Ahir
a la tarda es va donar el tret de sortida al festival amb l’acte inaugural a
càrrec de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí
Mendoza; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el
director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan
Godia, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos
Brull.
El
pressupost de la 13a edició del festival és de 150.000 euros. Aquests diners es
destinen a cobrir les despeses de l’organització de l’esdeveniment, com ara el
muntatge i desmuntatge, la promoció, la seguretat i la neteja. L’entrada és
gratuïta, però hi ha un cost de 4 euros per a la copa i la bossa de degustació.
El pressupost de l’edició anterior, la del 2022, va ser de 120.000 euros. L’increment de 30.000 euros es deu a la incorporació de noves activitats i serveis, com ara un espai infantil i una zona de concerts.