diumenge, 24 de març del 2024

El PSC avisa que el cas Estela Baeza no està tancat

 


El cas Estela Baeza, de maltractament psicològic de l’exregidora del PSC a l’Ajuntament de Salou i del qual teniu àmplia informació aquí, no està tancat. Així ho va advertir la Comissió de Garanties del partit a l’últim congrés celebrat fa una setmana a Barcelona.

Segons les fonts consultades, la Comissió de Garanties, un òrgan intern encarregat de preservar el compliment dels estatuts i els reglaments del partit per tal d’assegurar els drets dels afiliats, es va mostrar rotunda amb el cas i va deixar clar que aquesta mena de conductes són del tot inacceptables.

Estela Baeza, que encara és militant socialista, continua sent víctima d’assetjament per part de la gestora local, presidida per Yeray Moreno, ja que no rep informació de l’agrupació local i sí, en canvi, del partit. És a dir, que la segueixen deixant de costat.

El cas Estela Baeza va esclatar el mandat passat. A conseqüència del maltractament rebut, l’aleshores regidora de Serveis Socials va estar de baixa laboral a causa d’una depressió. Va denunciar que els seus companys regidors i la resta de la direcció de l’agrupació local li feien la vida impossible.

L’alcalde, Pere Granados, llavors a la llista de Junts (ara és del PSC), tampoc va fer res per resoldre l’assumpte i la va deixar caure. Altres partits, com ERC, que en un principi s’hi van solidaritzar han acabat mirant cap a un altre costat (ERC és ara soci de govern del PSC).

Al principi la denúncia va quedar arxivada (s’exculpava els denunciats), però l’última amonestació de la cúpula del PSC precisa que no és així.

A dalt, l’exministre Miquel Iceta i Granados en l’últim congrés del PSC. Queda clar que aquesta abraçada de l’alcalde mai podrà ser considera un cas d’assetjament, sinó més aviat de compenetració.