divendres, 22 de març del 2024

Els autobusos de Vila-seca funcionen a base de pets

 


Ara fa justament tres anys que va entrar en servei el nou vehicle de bus municipal, operat pel Grup Plana, que funciona amb gas natural comprimit. El servei, que permet enllaçar els tres nuclis de població del municipi (la Plana, la Pineda i Vila-seca), ha tingut una gran acceptació entre els vila-secans: durant els primers deu mesos hi van viatjar prop de 44.000 persones, i aquest 2023 s’han superat els 180.000 passatgers.

El de Vila-seca és el primer i únic bus amb gas natural comprimit de tot el Camp de Tarragona. Aquest combustible redueix a quasi zero l’emissió de contaminants.

També contribueix a reduir la contaminació acústica, ja que els motors de gas natural produeixen un 50% menys de so i vibracions que els vehicles dièsel.

El servei de transport municipal de Vila-seca va començar l’any 2020, any durant el qual van pujar al bus 13.792 passatgers, mentre que l’any 2021 en van fer ús 43.782 passatgers.

L’Ajuntament va posar en marxa la targeta Vilacard el febrer del 2022, fet que ha contribuït a l’èxit del servei de bus municipal. La Vilacard és gratuïta per als veïns (només es paguen cinc per tenir-la).

En temporada alta, des d’ara març fins al novembre, s’arriben fins als 252 viatges setmanals. (Font: Ajuntament de Vila-seca).