dimecres, 27 de març del 2024

La Setmana Santa a Salou

 


La Setmana Santa torna a Salou amb tot el seu fervor i tradició. Entre els passos d’imatges religioses que recorreran els carrers de la ciutat en destaca un que ha generat gran expectació: el Crist de la Garrafa. De la garrafa d’oli, per descomptat.

Aquesta confraria fou fundada per un grup d’amics amants d’aprofitar les oliveres municipals per extreure oli i, d’aquesta manera, com que guanyen pocs diners, no haver de comprar-lo, atès que l’oliós aliment s’ha encarit un colló en els darrers mesos.

La processó del Crist de la Garrafa tindrà lloc avui dimecres (ahir va haver de ser suspesa a causa de la pluja), i la imatge sortirà de l’Ajuntament per recórrer els carrers del centre de la ciutat.

Els confrares que acompanyaran el Crist de la Garrafa vestiran túniques de color verd amb un bon capirot perquè no se’ls vegi el morro que tenen.

La comitiva anirà encapçalada per la regidora Betariz Morer i el seu marit (ells van ser els protagonistes del crist que es va muntar quan un policia local els va posar una multa per robar olives), i l’alcalde, Pere Granados, el de les oliveres centenàries, un altre que també té unes galtes impressionants (deia que aquest oli es distribuiria entre els pobres i al final va acabar al seu despatx).

Així mateix, l’Ajuntament ha fet una crida a tots els ciutadans a participar en les processons de Setmana Santa i gaudeixin d’aquest esdeveniment tan especial, amb garrafa o sense, com és el cas dels pobres que les esperaven. (Font: Tururut Viola News).