dimecres, 27 de març del 2024

L’alcalde de Salou retarda l’arribada del TramCamp

 


El TramCamp, el tramvia del Camp de Tarragona, hauria d’entrar en funcionament a finals de l’any 2026 unint Cambrils, Salou i Vila-seca. La segona fase és la que ha d’arribar a Reus i Tarragona l’any 2028. Aquest és el calendari que, ara fa tot just un any, la Generalitat posava sobre la taula. L’avançament electoral pot endarrerir-lo, com també les al·legacions al projecte bàsic d'alguns dels municipis afectats.

Precisament, en un dels darrers plens, l’alcalde Pere Granados va ratificar les de Salou. Entre altres, exigeix que aquest transport circuli sense catenàries pel seu nucli urbà, ja que diu que element, bàsic per alimentar d’energia elèctrica els combois, suposa una barrera arquitectònica.

Altres municipis, com Vila-seca o Reus, creuen que el debat sobre la catenària no és, a hores d’ara, una prioritat i donen preferència a l’avançament del projecte que Salou deliberadament està retardant.

Un tramvia que, si supera els entrebancs de l’alcalde de Salou, simbolitzarà la creació d’un eix vertebrador metropolità i donarà fruits a una de les inversions catalanes més gran en mobilitat dels darrers anys. (Font: Canal Reus TV).