dijous, 11 d’abril del 2024

Com emportar-te els cuidadors a casa?

 


Diumenge passat, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va inaugurar la seu de l’associació Todos en Azul en una sala del jardí botànic. L’alcalde va estar acompanyat de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Cristina Berrio. Todos en Azul presta suport als qui pateixen trastorn de l’espectre autista (TEA), i obre dimarts i dijous de 16 a 20 hores. (Font: Ajuntament de Salou).

Aquesta és, sens dubte, una iniciativa molt lloable. El que ja no sembla tan encomiable són els interessos personals que acompanyen l’obertura d’aquest centre.

Todos en Azul és una associació nascuda el 2019. Es va crear a Torreforta. Cristina Berrio, que té una filla amb TEA, és d’aquell barri tarragoní, i en aquella època presidia l’associació de veïns de la ciutat, càrrec que va deixar per formar part com a número vuit de la llista de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) a les municipals del 2019.

Ballesteros, que ha de ser jutjat pel cas Inipro (una presumpta trama acusada d’haver desviat al PSC 276.000 euros), va guanyar les eleccions, però només va aconseguir set regidors, per la qual cosa es va haver de compensar Berrio amb un càrrec de confiança.

A les passades eleccions municipals, del maig del 2023, Berrio es va tornar a presentar. Però aquesta vegada a Salou, on ara viu, com a número 4, amb la qual cosa va sortir escollida, ja que la candidatura de Granados (Sumem per Salou-PSC) va treure vuit regidors.

El novembre passat, l’Ajuntament va anunciar que Todos en Azul s’instal·laria a Salou. Només faltava proporcionar-los un local, que ha estat aquest del jardí botànic. Unes dependències que també havien demanat altres entitats (entre elles la Creu Roja) però que finalment han estat adjudicades a Todos en Azul.

A dalt, el cotxe de Cristina Berrio.