divendres, 12 d’abril del 2024

PortAventura gasta tanta aigua com Sant Adrià de Besòs

 


El complex recreatiu de PortAventura i tots els seus hotels va consumir l’any 2022 un total d’1,32 milions de metres cúbics d’aigua. Així consta en un informe corporatiu intern de PAESA Entertainment Holding SL. PAESA és la societat que agrupa tot el negoci dels parcs i dels hotels de PortAventura. 

La xifra equival a la del consum domèstic d’un municipi mitjà de l’àrea metropolitana de Barcelona com Sant Adrià de Besòs (1,32 milions de metres cúbics) o Montcada i Reixac (1,33 milions).

Tot i la situació de sequera que viu Catalunya des de fa tres anys, la despesa d’aigua del parc va elevar-se el 2022 gairebé 100.000 metres cúbics més respecte als 1,23 milions del 2021. PortAventura va incrementar el consum hídric malgrat que des del 26 d’agost d’aquell any els municipis de Vila-seca i Salou, on està ubicat el complex, van entrar en situació de prealerta per l’impacte de la sequera. 

La fase de prealerta prevista en el Pla de sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua, però, no implica cap reducció per a usos industrials recreatius.

Les dades revelen que la major part dels recursos que fa servir el ressort és aigua potable que prové de la xarxa de subministrament municipal: dels 1,3 milions de metres cúbics, 966.134 van provenir d’aquesta xarxa i 361.288 de la depuradora de Vila-seca i Salou, que es destina de manera exclusiva al reg de jardins. 

Quants litres per visitant consumeix PortAventura? Els 1,32 milions de metres cúbics equivalen a 1.327 milions de litres d’aigua. L’any 2022, segons dades del mateix parc, van visitar el ressort un total de 5,1 milions de persones. Això equival a un consum mitjà de 260 litres per visitant. (Font: Crític).