dijous, 11 de juliol del 2024

El temple romà de Granados ja té pintades

 


Encara s’està construint, i el temple romà de l’alcalde, Pere Granados (la seva darrera xuminada), ja ha estat estrenat. Amb una pintada. Sens dubte, ha estat una cerimònia inesborrable o, si més no, que perdurarà força temps en el nostre record.

Això sense comptar altres pitogrames (sí, heu llegit bé) en forma de pixums a les 18 columnes del temple, en sintonia amb les esquitxades als fanals, papereres, cotxes, portals de casa i altres elements de l’espai públic tan utilitzats durant les matinades etíliques.

És de suposar que el grafit ara estampat al temple deu estar dedicat, per allò de l’afinitat política, a l’alcalde amb un Ave Pedro, Neró i Calígula et saluden.

Bàsicament, per l'autoritarisme, la repressió i l’obsessió pel poder que comparteixen. I també per les seves excentricitats (ja sigui en forma d’oli de Salou, perfum de Salou o vi de Salou). I per les seves paranoies, veient enemics on no n’hi ha. Tret d’ells mateixos, que són el veritable perill.

Tots tres també tenen en comú el malbaratament. Per què, quina necessitat havia de construir aquesta collonada de temple havent-hi moltes altres prioritats a la ciutat?