Copes
enlaire, poble de Salou! La metamorfosi del bosc del Quec en una vinya ha estat
un cop mestre de l’alcalde digne de ser celebrat amb un brindis. Fa només uns
mesos, Pere Torrat va decidir transformar el frondós bosc en un pròsper celler,
i avui, els primers raïms ja es troben a punt per ser convertits en l’elixir
més esperat de l’any: el vi de Salou.
Les
vinyes, que van substituir els centenaris pins del bosc del Quec, han florit en
poc temps com per art de màgia. “Va ser com si el raïm estiguessin esperant
aquest moment!”, ha comentat l’alcalde.
Aquest
entusiasme també el comparteixen els cellers locals, i amb raó. El vi de Salou
es perfila com un veritable èxit, i experts en enologia han descrit la seva
aroma com a “inigualable”, “capaç de fer ballar un monjo trapenc”.
Els
tasts preliminars han revelat un sabor únic, ple de matisos que evoquen les
llegendes de l’antic bosc. “És increïble com una copa pot encapsular la
història d’un lloc”, ha declarat pel seu compte el sommelier local, Sebas
Topol. “Hi puc detectar una nota de roure centenari, un toc de molsa de pedra i,
oh sí!, definitivament un rastre de pinyons silvestres. És un vi que explica
una història, literalment”.
Els
ciutadans de Salou estan tan encantats amb aquest producte, que ja no saben si
beuen vi o el nou perfum de l’alcalde, un altre dels seus invents. La intenció
de Torrat és ara organitzar un festival vinícola de tres dies, que inclourà
tasts, concursos de trepitjat de raïm i barra lliure per als més aventurers.
“Això és només el començament!”, ha proclamat l’alcalde mentre obria el cartó de la primera ampolla. “El vi de Salou no únicament és una beguda, és una experiència inigualable, un xarrup de la nostra història. Salut!”. (Font: Tururut Viola News).