dilluns, 5 d’agost del 2024

Greenpeace avisa de la desaparició del passeig marítim de Salou

 


Greenpeace ha elaborat un informe que adverteix de la preocupant situació en què es troben nombroses ciutats del litoral a causa de la pujada del nivell del mar, l’augment de la temperatura marina, la intensificació dels fenòmens meteorològics extrems i la turistificació massiva.

L’organització ecologista exigeix “solucions urgents” per evitar aquest desastre, les quals impliquen reduir les emissions causants del canvi climàtic i adaptar la costa perquè pugui exercir la seva funció de barrera protectora.

Segons un estudi recent de l’Escola de Camins de la Universitat Politècnica de Barcelona, els onze passejos marítims amb més risc de patir les conseqüències de la crisi climàtica es concentren sobretot a la meitat nord de Catalunya: Llançà, l’Escala, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou, Montgat, Salou, l’Ampolla i dos passejos marítims de Sitges.

Salou també surt en un altre apartat de l’informe. Quan s’alerta del malbaratament d’aigua que comportarà el megacomplex de Hard Rock, si rep el vistiplau de la Generalitat. “Un projecte que no reparteix la riquesa a la societat i que, en una de les pitjors sequeres de la història, necessitarà la mateixa quantitat d’aigua que 30.000 persones”.