dilluns, 30 de setembre del 2024

Don Pedro Viva España es reivindica

 


Al ple de la setmana passada, en què Vox va demanar que el 12 d’octubre l’Ajuntament s’il·lumini amb els colors de la bandera espanyola, la portaveu de Sumem per Salou-PSC, Julia Gómez, va rebutjar sumar-se a la moció perquè “considerem que la data adequada per fer-ho, i així ho farem, és el 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola”.

La resposta del portaveu de Vox, Paul Daniel Axinte, va ser que aquest argument no és vàlid perquè “Espanya és anterior a la constitució. Espanya és superior a la Constitució. La festivitat neix abans de la Constitució del 1978 i recorda una gesta de 1492. Dit això, no té res a veure el Dia de la Constitució amb el Dia de la Hispanitat. Bé, sí, que a la Constitució es recull el Dia de la Hispanitat. La Constitució no té cap bandera. Qui té bandera és la nació espanyola. I, per tant, el motiu d’il·luminar l’Ajuntament en aquesta festivitat pertany al 12 d’octubre i no al 6 de desembre”.

La rèplica a aquesta intervenció va ser de l’alcalde, Pere Granados, que va dir: “Nosaltres celebrem la Constitució espanyola perquè és la que configura l’estat modern, perquè és un document de consens perquè recull una sèrie de valors i principis que són els que hem de fer valer, i no només una bandera. I aquest és el dia important per a Espanya i tots els estats que la conformen, o comunitats autònomes, com vostè ho vulgui dir. Amb això, poques lliçons d’hispanitat perquè entre altres coses ja fa molt de temps que som aquí”.

“Sr. Granados, no confongui conceptes. La festa nacional d’Espanya és el 12 d’octubre, no el 6 de desembre”, li va rebatre Axinte.

“És clar que és important el 6 de desembre. Perquè comença un estat. Potser el que no li agrada. Un estat social, de dret, democràtic. Aquest és l’origen de la Constitució espanyola i de la nació espanyola. Vostè es basa en això. Això no ens serveix. Perquè mai no hem tingut un període tan llarg democràtic com el que tenim ara. I no tolerarem, ni consentirem que hi hagi grups polítics que ho posin en qüestió. Visca la Constitució espanyola i visca Espanya!”.

Fins i tot el portaveu del PP, Mario García, va aplaudir les enfàtiques paraules de Granados.